Intézmények / Művelődési Ház és Könyvtár

Művelődési Ház és Könyvtár

Művelődési Ház és Könyvtár

Elérhetőségek

A művelődési ház hírei:

Nyáron a szabadtéri programok mellett a művelődési ház is többször benépesült.
Június végén egy héten át a karatésok vették birtokukba az épületet, s komoly edzéseket tartottak.
Július 5-én 6. alkalommal került megrendezésre a Polgármesterek főzőversenye Szajkon. Csaknem 40 csapat nevezett 4 megyéből a megmérettetésre, kb. 200 bográcsban rotyogott valami ízletes, különleges étel. Az ízkavalkád mellett a programkínálat is bőséges volt. A reggel horgászversennyel indult, majd a főzésé lett a főszerep. Délben Kálmán Lackó, zenész mutatkozott be a színpadon, s megalapozta a kitűnő hangulatot. A Septeam együttessel a 70-es, 80-as évek slágereiből csemegézhettünk, utánuk a Dabaston táncosainak dinamikus produkciója következett. A hastáncosok a mesés Kelet világát varázsoltak ide. A sztárvendégként meghívott Sláger Tibó is óriási sikert aratott. A napot játékos vetélkedők, tombolasorsolás, karaoke színesítette. Senki sem távozhatott korgó gyomorral a híres tóparti partiról.
Július 9-én cirkusz várta az érdeklődőket a művelődési házban. A bűvészek, bohócok, artisták fellépése után mindenki lélegzet visszafojtva figyelte a késdobáló számát, különösen azért, mert a nézők soraiból választott partnert a nagy attrakcióhoz.
Ezután egy hétig tatabányai és fővárosi dzsúdósok edzőtáboroztak nálunk. A 40 fős csapat tagja volt a 21 éves Csernoviczky Éva, aki édesapja irányításával itt készült a 2008-as pekingi olimpiára. Érte különösen szorítottunk a tévé előtt. Nem is okozott csalódást, a hetedik helyen végzett Pekingben.
Július 16-17-én Gyertek-napra vártuk a gyerekeket. Kónya Szabina vezetésével különböző kézműves technikákkal ismerkedhettek meg, s sok-sok általuk készített ajándékkal térhettek haza. A Vasi Logo Mobil Szolgálat révén a játék és némi sport is a foglalkozások része lett.
Július 19-én, került megrendezésre az idei falunap.
14 órakor szabadtéri gitáros szentmisére gyülekezett a sokaság. Ezután a Hosszúperesztegért emlékplakettek átadása következett, melyet idén Kiss Sarolta tanárnő és id. Molnár Imre nyugalmazott önkéntes tűzoltó vehetett át.
Az iskolások a Rómeó és Júlia című musicalből mutattak be részleteket, majd zenés, táncos produkciók követték egymást az alkalmi színpadon. A Dabaston táncosai most is kitettek magukért.
Az önkéntes tűzoltók bemutatója után a lovasoké lett a terep, a díjugrató verseny több órára lekötötte a nagyérdemű figyelmét.
A gyerekek sem unatkoztak, ugráló, arcfestés, gyöngyfűzés, aszfaltrajz közül választhattak.
Este hat tájban a közös vacsorán maga a főszakács- Kóbor Ernő- szolgálta fel a finom babgulyást. A sörcsapolást követően senkit nem kellett biztatni a gyöngyöző, hideg nedű elfogyasztására, jólesett az mindenkinek a kánikulában.
Kissé megvárakoztatott bennünket, de végül a húrok közé csapott a Sorry’n együttes, bő egyórás műsoruk során sok-sok cd-jük gazdára talált.
A hajnalig tartó utcabálban Kálmán Lackó szolgáltatta a zenét, s hogy mindezt nem kevés sikerrel tette, azt a zsúfolásig megtelt tánctér bizonyította.

- Augusztus elején tánctábor volt a kultúrházban a Dabaston jóvoltából.
-Próbáltunk kimozdulni augusztusban, a Savaria Karnevál megtekintése volt a cél Szombathelyen. Ám az időjárás közbeszólt, a szakadó eső miatt csak egy szombathelyi bevásárlásra futotta a kellemesnek ígérkező programok helyett.
- Szeptember 10-én 18 órakor nyílt meg a művelődési ház aulájában Zakariás Erzsébet szőtt képeinek és akvarelljeinek kiállítása. A megnyitón fellépett a Hosszúperesztegi Női Kar. A tárlat a hónap végéig tekinthető meg.
/ Szeretnék köszönetet mondani az állófogadás előkészítéséért, a rengeteg finom pogácsáért Karáthné Teca néninek, Góczánné Rózsi néninek és a nyugdíjas klubnak!/
- 12-én, pénteken a celldömölki KMK-ba indult busz a Csendül a nóta című gálaműsorra. Az ismert szereplőgárda felejthetetlen szórakozást ígért.
- Fejlesztésekről is beszámolhatunk. Kétszáz új, kényelmes, bordó székkel gazdagodott a nagyterem. A könyvtárat az új függöny és szőnyeg sokkal hangulatosabbá, barátságosabbá tette. Az állománya is gyarapodott, mesekönyveket, nyelvkönyveket, szótárakat, lexikonokat, ifjúsági, történelmi és romantikus regényeket, krimiket szereztünk be. A könyvsikerek mellett a DVD-ről sem feledkeztünk meg, a kötelező olvasmányoktól a mozifilmekig bármit megtalálhatnak nálunk.

Programelőzetes:

- szept. 20.: Budapest, Madách Színház, József és a színes, szélesvásznú álomkabát c. musical megtekintése
- szept. 27.: Szüreti felvonulás és bál
- október 26.: Idősek napja
- nov. eleje: Társastánc tanfolyam indul felnőtteknek / Még várjuk a jelentkezőket!/
- nov. 8.: Iskolabál a Szülői Munkaközösség szervezésében
- nov. 15.: Márton-napi dalostalálkozó
- nov. 22.: Budapest, Madách Színház, Az Operaház fantomja c. musicalt nézzük meg.

Mindenkire számítunk! Bízunk benne, hogy találkozunk programjainkon!


Kéthelyi Dóra


« Vissza az előző oldalra!

Hosszúpereszteg Község Önkormányzata - Magyar