Civil szervezetek / Hosszúpereszteg Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete

Hosszúpereszteg Község Önkéntes Tűzoltó EgyesületeHosszúpereszteg Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete

Egyesületünk több, mint 130 éves múltra tekint vissza, jelenleg tagságunk 43 főből áll, többségük elvégezte a tűzoltó alaptanfolyamot.

2014. májusától az országban az elsők  között vállaltuk az önálló beavatkozás lehetőségét és felelősségét.

Rendelkezünk gépjárműfecskendőkkel (Mercedes, Bronto), valamint a tűzoltósággal kompatibilis EDR rádiókkal. 2003-ban egyesületünk új szertárral gazdagodott, melyben vizesblokk és korszerű gáz központi fűtés is van. Mára már korszerű tantermet is kialakítottunk az épület tetőterében, mivel egyesületünk az ifjúság nevelésében is aktív szerepet vállal. Több szaktábort is szerveztünk már a gyerekeknek, egyenruhával és sisakkal is elláttuk őket. Egyesületünk a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltószövetségnek alapító tagja, s a szövetség rendezvényein évek óta aktívan részt veszünk. Az egyesület évente közgyűlést tart, a vezetőségi ülésekre pedig  - az alapszabály rendelkezései szerint - negyedévente kerül sor. Tagjaink közül anyagi juttatást senki sem kap, mindannyian önként dolgozunk.

Tevékenység

Egyesületünk dinamikusan fejlődő szervezet, mely térségünk operatív tűzvédelmét már több, mint 130 esztendeje látja el. Az elmúlt évek során több tűzesetnél, műszaki mentésnél   avatkoztunk be, hol önállóan, hol pedig a hivatásos tűzoltókkal együttműködve. A székhely településen kívül a szomszédos falvak (Bögöte, Vashosszúfalu, Szemenye, Mikosszéplak) települések védelmét is ellátjuk. Egyesületünk tagsága hosszú évek óta aktívan kiveszi a részét a település rendezvényeinek szervezéséből. Segítünk a gyermeknapi programok lebonyolításában, valamint minden évben ünnepség keretében megemlékezünk Szent Flóriánról, és megkoszorúzzuk a szobrát. Emellett egyenruhába öltözve a csapatzászlóval részt veszünk az egyházi körmeneteken is. Ugyancsak jelentős szerepet vállalunk a már nagy hagyományokkal rendelkező gyepűtiprás és az idősek napi rendezvények megszervezésében és lebonyolításában.

Ügyfélfogadás
   

Elérhetőségek

Kapcsolattartó
Teket László, Elnök(cím: 9676 Hosszúpereszteg Kossuth u. 3., telefon: +36-30/651 58 15, e-mail: tuzpereszteg[kukac]freemail.hu)


« Vissza az előző oldalra!

Hosszúpereszteg Község Önkormányzata - Magyar